• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Keramisch parket

Wij hebben een groot assortiment keramisch parket van veel verschillende A-merken. Een ruime keuze in afmetingen, kleuren en afwerkingen. Alleen de beste kwaliteit.

Keramisch parket

Keramisch Parket, wat is dit nu precies? 

Keramisch parket is een keramische tegel met de uitstraling van een houten plank. Het heeft alle voordelen van een keramische tegel, en de look and feel van een houten vloer. Middels alle technieken welke tegenwoordig gebruikt worden is keramisch parket niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Keramisch parket biedt enkele voordelen, maar uiteraard ook enkele nadelen met zich mee. Hieronder leggen wij de voor en nadelen van keramisch parket uit.

Voordelen keramisch parket:

- Duurzaam
- Slijtvast
- Krasvast
- Erg stabiel, werkt niet
- Vochtbestendig
- Makkelijk in onderhoud
- Keramisch parket kan geleverd worden met bijpassende afgewerkte plinten
- Hoeft niet gelakt te worden of in de was gezet te worden
- Te verwerken met minimale voeg
- Geschikt voor vloerverwarming
- In veel kleuren/tinten te verkrijgen
- Keramisch parket verkleurd niet
- Keramisch parket is ook geschikt voor de natte ruimten
- Keramisch parket is niet alleen als vloertegel, maar ook als wandtegel te gebruiken
- Keramisch parket kan ook gebruikt worden om het plafond mee te tegelen
- Keramisch parket is geschikt voor binnen en buiten
- Keramisch parket is ook te gebruiken in appartementen i.c.m. dim floor
- Hoog loopcomfort zonder storende geluiden

Nadelen keramisch parket:

- Dient gelegd te worden door een vakman
- Niet voor elke ondergrond geschikt (denk aan hout)
- Het leggen duurt langer dan een "normale keramische tegel"
- Relatief duur (het kost meer dan laminaat of parket)
- Herhaling van het patroon is minder goed bij goedkoop keramisch parket
- Keramisch parket voelt koud aan zonder vloerverwarming

Samenvatting keramisch parket:

Keramisch parket biedt meer voordelen dan nadelen. Het idee van hout in steen blijft uiteraard wennen. Iedereen die voor de warme uitstraling van hout wilt gaan met de gemakken van een keramische tegel kan kiezen voor keramisch parket. Wel is het belangrijk dat je een A-kwaliteit keramisch parket aanschaft. Het keramisch parket dient maatvast te zijn en gerectificeerd voor een mooi eindresultaat. Laat je niet verleiden door een goedkope 2e keus. 

Welke keramisch parket tegels kunnen wij leveren?

- Caesar
- Castelvetro
- Century
- Flaviker
- Grespania
- Imola
- Keope
- Keraben
- Lea
- Marazzi
- Rex
- Supergres

Uniekheid van keramische parket:

Keramisch parket word door de mens geproduceerd en ontwikkeld. Het unieke dat echt hout heeft zal nooit helemaal nagebootst kunnen worden. In de afgelopen jaren hebben de tegelfabrieken natuurlijk niet stil gezeten en flink doorontwikkeld om keramisch parket zo natuurlijk mogelijk te maken. Op een groot vloeroppervlak kan je daarom soms wel 1300 verschillende printen terug vinden. Dit resulteert in een geweldig eindresultaat. 

Vloerverwarming en keramisch parket:

Keramisch parket gecombineerd met vloerverwarming is een perfecte combinatie. Het keramisch parket kan de warmte goed geleiden, en lang vasthouden. Dit zorgt voor een optimaal rendement van je energiebron.

Het leggen van keramisch parket:

Het leggen van keramisch parket dient gedaan te worden door een tegelzetter. Samen met de tegelzetter dien je van tevoren een legplan te maken. Je kan met ons of de tegelzetter bepalen hoe het keramisch parket gelegd dient te worden. Denk aan de volgende verbanden:

- Recht
- Keper, elleboog of visgraatverband
- Blokverband
- Wildverband/Romeins patroon
- Diagonaal
- Hongaarse punt
- Versailles patroon
- Kopshout vloeren
- Halfsteenverband
- 1/3 steenverband

Bestel altijd ruim voldoende tegels. Afhankelijk van welk verband u kiest dient u rekening te houden met snijverlies. Ons advies is altijd ruim te bestellen. Je kan beter een paar m2 overhouden voor noodgevallen, dan een paar m2 te kort komen. Waarom? Elke levering heeft zijn eigen kleurnummers. Indien je tegels te kort komt, en het kleurnummer welke al op de vloer ligt niet meer te krijgen is zal je tint-verschil krijgen in je vloer. Dit is zonde. Een paar m2 extra is makkelijk op te bergen en kan altijd van pas komen.

Zorg voor het leggen van de tegels voor een droge en vlakke ondergrond voor optimaal resultaat. Een verschil in vlakheid van 2mm in tegels is normaal. Hou hier rekening mee met het plaatsen van keramisch parket. Overdreven gezien loopt iedere tegel bol. Ongeacht de kwaliteit of de fabrikant. Alle keramische tegels bezitten dit fenomeen. Om met keramisch parket, en dan vooral de langere tegelstroken, een prachtige vlakke vloer te verkrijgen dient men de overlap zo klein mogelijk te houden. Als vuistregel kan men 20% van de totale lengte tegel aanhouden. Dus bij een lengte van 120 cm is de maximale maat van verspringing 24 cm.

Gebruik tegels uit verschillende dozen door elkaar en maak gebruik van een leveling systeem. Dit zorgt voor het mooiste resultaat.

Verwerk de snijkant ten alle tijden in de hoek van ruimte.

Kleuren keramisch parket:

- Antraciet
- Beige
- Bruin
- Creme
- Grijs
- Groen
- Taupe
- Wit
- Zwart

Zijn voegen noodzakelijk? 

Ja, elke keramische tegel dient gevoegd te worden. Ook keramisch parket. Met de kleur van de voeg kan je bepalen of dat je de keramische vloer een geheel wilt laten lijken, of dat je het keramisch parket er meer uit laat springen. We hebben meerdere kleuren voeg beschikbaar.

Keramisch parket prijs?

De prijzen van keramisch parket kunnen nogal variëren. Dit heeft te maken met het merk, de fabrikant, de kwaliteit, dikte, print en de lengte van het keramisch parket.

Advies over keramisch parket?

Wij helpen je graag verder met het kiezen van het juiste keramisch parket. Bel een van onze medewerkers op nummer 020 21 01 490 of stuur een mail naar [email protected]