• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tegels voor de Keuken

Of je nu enkel de keuken wilt renoveren of compleet wilt vernieuwen ben je voor het uitzoeken van de juiste keuken tegels bij TegelExact.nl aan het juiste adres.

Tegels voor de Keuken

Keuken tegels op de achterwand van de keuken?

Je gaat de keuken renoveren of je gaat een compleet nieuwe keuken plaatsen dan is het verwerken van een keuken tegel op de achterwand een perfecte keuze. Je kan doormiddel van een tegel op de achterwand de keuken de look and feel geven zoals je dat wilt. Of het nu een landelijke, klassieke of juist een heel moderne keuken betreft.

Wat is het grote voordeel van keuken tegels op de achterwand van de keuken?

Keukentegels op de achterwand van de keuken maken de keuken erg praktisch in onderhoud. Er is niets makkelijker schoonmaken dan een keramische tegel. Zeker als je kiest voor een wat groter formaat tegel. Verwerk bijvoorbeeld een 30x60cm tegel op de achterwand van de keuken. Je krijgt op deze manier enkel verticale voegen. Hangen je kastjes hoger dan 60cm? We hebben ook tegels van 90cm of 100cm lang.

Kan elke vloertegel in de keuken geplaatst worden?

Ja, elke keramische tegel kan in de keuken geplaatst worden. De ene tegel is wel makkelijker in onderhoud dan de andere tegel. Denk bijvoorbeeld aan een tegel met een oneffen structuur. Hier kan makkelijker vuil achter blijven hangen dan een gladde tegel. Kijk dus niet alleen naar de kleur en het formaat van de tegel, maar kijk ook of de tegel praktisch is voor in de keuken. 

Welke tegel sfeer/looks zijn er allemaal voor de keuken te krijgen?

Wij verkopen verschillende sfeer/looks voor de keukentegels. Denk bijvoorbeeld aan Beton/cement look, Metaal look, Hout lookleisteen look of een Marmer look. De keuze voor de look van de tegel is uiteraard volledig afhankelijk van de stijl van de keuken. Uiteraard zijn combinaties altijd mogelijk.

Is het mogelijk om mozaïek te plaatsen op de achterwand van mijn keuken?

Ja, je kunt mozaïek gebruiken als keukentegel, echter is dit niet ons advies. Mozaïek tegels gaan vaak gepaard met veel voeg. Veel voeg in een ruimte waar je nog wel eens kan knoeien is niet handig gezien de viezigheid in de voeg gaat zitten. Dit zorgt voor extra schoonmaak werk. Uiteraard zou je wel een bepaald gedeelte of de wand naast de keuken kunnen betegelen met mozaïek.

Ik wil geen standaard keukentegel, wat raden jullie ons aan?

Indien je geen groot formaat keukentegel wilt op de achterwand zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een muretto. Muretto tegels zijn vaak tegels van 30x30cm welke verwerkt zitten op een mat. Dit maakt het verwerken gemakkelijk. Van veel muretto tegels zijn bijpassende vloertegels te bestellen. Het is dus mogelijk een 60x60cm formaat op de vloer te plakken, en in dezelfde kleur de muretto's op de achterwand van de keuken.

Hebben jullie nog tips m.b.t. tot de voeg van de muretto's?

Jazeker, de voeg van de Muretto tegels kan je impregneren. Dit maakt de voeg water en vuil afstotend. Af water en vuil afstotende voeg zorgt voor gemak in de keuken, en gemak dient de mens.

Tips voor het kiezen van de juiste tegel voor in de keuken:

- Stel een budget. Het stellen van een budget maakt het voor jezelf makkelijker om te kiezen en is voor ons beter om juist advies te geven
- Kies een stijl. Afhankelijk van de stijl van je keuken, kies je een keramische tegel uit.
- Kies voor de keuken een tegel uit welke gemakkelijk schoon te maken is.
- Kies een tegel uit welke je mooi vind.
- Kies een keramische tegel.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste tegel voor de keuken? Bel een van onze medewerkers op nummer 020-2101 490. of stuur een mail naar [email protected]