• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tegels voor het toilet

Tegels voor het toilet

Je wilt het toilet gaan renoveren of compleet vernieuwen en je bent hiervoor op zoek naar tegels? Dan ben je bij TegelExact.nl aan het juiste adres. 

Ook het kleinste kamertje in huis verdient een prachtige tegel

De vloer en wanden van het toilet worden eigenlijk altijd betegeld. De vloer volledig, en de wanden of tot aan het plafond, of tot bijvoorbeeld 1,5m hoog. Ons advies is om tot het plafond te tegelen. Een tegel is namelijk stukken makkelijker schoon te maken dan een gestuukte of een geverfde wand. Verder vinden wij het ook prettig om veel tegels te verkopen :). 

Welk formaat tegel kies ik voor mijn toilet?

Ons advies is altijd om een groot formaat tegel te kiezen. Een grote tegel maakt ruimtelijk, je hebt minder voeg, en is gemakkelijk in onderhoud. Ook voor een klein toilet een een groot formaat tegel mooi. Denk bijvoorbeeld aan 60x60cm op de vloer, en 30x120cm op de wand. Een gemiddeld toilet is vaak 90cm bij 120cm. Indien je kiest voor 30x120cm voor op de wand krijg je dus enkel horizontale voegen. Dit oogt er strak. Uiteraard is er voor het klassiekere toilet ook een metrotegel beschikbaar, een getrommelde, of een mozaiek.

Kan ik mijn vloertegels van het toilet ook tegen het inbouwreservoir plakken?

Ja, dit is geen enkel probleem en wordt erg veel toegepast. Je creëert op deze manier 4 versneden tegels op de vloer en 4 versneden tegels op het inbouwreservoir. Je laat de vloer dus mooi doorlopen en je kan dit ook laten stroken. De overige wanden kan je vervolgens met een glans witte of mat witte wandtegel betegelen. Uiteraard is een nis nog leuk aan te kleden met mozaïek

Wat zijn populaire afmetingen keramische tegels voor het toilet?

Keramische Vloertegels:

- 30x60 cm
- 50x50 cm 
- 60x60 cm
- 80x80 cm

Keramische Wandtegels:

- 30x60 cm
- 30x90 cm
- 30x100 cm 

TegelExact.nl beschikt over een uitgebreid assortiment toilettegels. Voor elke toilet, in welke stijl dan ook. - Landelijk: grove materialen, erg sfeervol!
- klassiek: de sfeer van vroeger, en functionaliteit van deze tijd!
- modern: Strakke lijnen en vormen en verschillende kleuren!
- Design: Een uniek toilet, wat je in weinig toiletten terug ziet, gedurft!

Kan er vloerverwarming onder mijn toilettegels?

Ja, dit is geen probleem. Indien je kiest voor vloerverwarming hoef je ook geen radiator op te hangen. Dit maakt het toilet alleen maar ruimer.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van toilettegels? 

- Kies je kleur, en kijk of deze kleur ook bij de rest van het huis past.
- Kies de juiste grootte van de tegels. Zorg in hele kleine ruimte niet voor een te grote tegel, en in een grote ruimte niet voor een te kleine tegel.
- Kies de materialen, denk hierbij aan het toilet, de zitting, het fontein of fonteinmeubel. Deze producten moeten wel matchen met de tegel.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste toilet tegel? Stuur ons een e-mail naar [email protected] of bel ons op 020-2101 490.