• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tegels voor de woonkamer

Een overzicht van alle tegels die gebruikt kunnen worden voor de woonkamer. Vloertegels en wandtegels.

Tegels voor de woonkamer

Een overzicht van alle tegels die gebruikt kunnen worden voor de woonkamer. Vloertegels en wandtegels.

Waarom kies ik voor tegels in de woonkamer?

Veel mensen kiezen voor keramische tegels in de woonkamer. Een keramische tegel in de woonkamer is makkelijk, comfortabel en schoon! Keramische tegels zijn er veel verschillende formaten en kleuren. Hierdoor maken keramische tegels het voor elke ruimte mogelijk om de juiste stijl/sfeer/look te creëren. Of je nu kiest voor een landelijke uitstraling, een industriële uitstraling, klassieke uitstraling of juist de moderne uitstraling.

Is het aan te raden om enkel de vloer te betegelen of kunnen de wanden ook betegeld worden?

Veel mensen denken bij het horen van keramische tegels voor de woonkamer enkel aan vloertegels, maar de wanden kunnen uiteraard ook betegeld worden. Het kan een enorm ruimtelijk effect geven indien je de keramische vloertegel doortegeld op een wand in de woonkamer. Indien je juist een wand wilt accentueren zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een contrasterende kleur, een mozaïek, een muretto of een wall brick. 

Welke afmeting keramische woonkamer tegel adviseren jullie voor de woonkamer?

Het advies van TegelExact.nl is om een zo groot mogelijke keramische woonkamer tegel te gebruiken. Een grote keramische woonkamer tegel maakt de woonkamer ruimtelijk, creëert minder voeg, oogt rustiger en is heel gemakkelijk in onderhoud.  Keramische woonkamer tegels van 60x60cm zijn inmiddels geen groot formaat tegels meer. Keramische woonkamer tegels van 80x80cm en van 90x90cm of 120x120cm zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. 

Woonkamer tegels en vloerverwarming?

Perfecte combinatie! Indien je kiest voor vloerverwarming in de woonkamer in combinatie met keramische woonkamer tegels heb je optimaal genot. Een heerlijk warme vloer, en een mooie gelijke verdeling van de warmte door de woonkamer. Vloerverwarming onder je keramische woonkamer tegels bied nog meer voordelen. Denk hierbij aan:

- Ruimte besparend

Je hoeft niets aan de muur te hangen. Denk aan een radiator. Zo kan je dus optimaal de ruimte benutten in de woonkamer. 

- Tijdbesparend

Zodra de wat koudere maanden in aantocht zijn, schakel je de vloerverwarming aan, en zodra het weer warmer begint te worden, schakel je de vloerverwarming weer uit. Hierdoor ben je dus niet elke dag verplicht de radiator aan en uit te zetten.

- Gelijke warmte in de ruimte

Bij een radiator komt de warmte logischerwijs altijd van 1 kant. En dat is de kant van de radiator. Indien je kiest voor vloerverwarming onder je keramische woonkamer tegels wordt de warmte geleidelijk verdeeld over je woonkamer

- Geld besparend

Bij vloerverwarming onder je keramische woonkamer tegels kies je voor een constante temperatuur. Hierdoor heb je geen schommelingen tussen aan en uit, en dat is voordelig in de kosten. Ons advies is de vloerverwarming standaard op 20 graden te zetten.

Indien je advies wilt hebben over vloerverwarming in de woonkamer of een offerte wilt hebben voor vloerverwarming in de woonkamer, neem dan contact met ons op via [email protected] of bel ons op 020-2101 490.

Hoe maak ik mijn keramische woonkamer tegels het beste schoon?

Direct na het plaatsen

Direct na het plaatsen is het belangrijk dat je de cementsluier goed verwijderd van je woonkamer tegels. Dit kan je het beste doen met een daarvoor speciaal ontwikkelde cementsluier verwijderaar. Ons advies is om dit 3 dagen achter elkaar te herhalen om de vloer echt cementsluier schoon te krijgen.

Normaal wekelijks onderhoud

Bij het normale wekelijks onderhoud aan je keramische woonkamer tegels moet je denken aan het stofzuigen, en een dweil over de vloer. Het dweilen van je keramische woonkamer tegels kan je het beste doen met 2 dopjes Moeller grondreiniger

Jaarlijks groot onderhoud van keramische woonkamer tegels

Na een jaar lang grondig gebruik te hebben gemaakt van je keramische woonkamer tegels zijn er altijd vlekken die niet zomaar met een simpele dweilbeurt weg te werken zijn. Ons advies is dus om 1 keer per jaar de keramische woonkamer tegels grondig schoon te maken. Je kan dit het beste doen met onze Moeller Grondige Tegelreiniger. Dit verwijderd al het vuil en haalt de vettige laag van je keramische woonkamer tegels af.

Welke merken keramische woonkamer tegels levert TegelExact.nl?

Wij leveren onder andere de volgende keramische woonkamer tegels.

- 41zero2
- Astor
- BellaCasa
- Blustyle
- Caesar
- Casalgrande Pandana
- Castelvetro
- Century
- Cerdesia
- Cifre
- Douglas & Jones
- Durstone
- Ergon
- FAP
- Flaviker
- Fondovalle
- Grespania
- Imola
- Isla
- Keope
- Keraben
- LEA
- Marazzi
- Mosa
- Novabell
- Pastorelli
- Provenza
- RAK
- Rex
- Sphinx
- Supergres
- Villeroy & Boch

Staat het merk waar je naar op zoek bent er niet bij? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel ons op 020-2101 490.