• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Badkamer

Je bent van plan de badkamer te renoveren of compleet te vernieuwen en je hebt hiervoor nieuwe tegels nodig voor de badkamer? Je bent bij ons aan het juiste adres!
Merken
Alle kleuren
Afmeting tegel (vierkant)
Afmeting tegel (rechthoek)
Sfeer / Look
Oppervlakte afwerking
Afwerking rand
€59,00 €59,00 / m2
+
€55,00 €55,00 / m2
+
€49,00 €49,00 / m2
+
€59,00 €59,00 / m2
+
€59,95 €59,95 / m2
+
€45,00 €45,00 / m2
+
€59,00 €59,00 / m2
+
€59,95 €59,95 / m2
+
€69,95 €69,95 / m2
+
€79,95 €79,95 / m2
+
€45,00 €45,00 / m2
+
€69,96 €69,96 / m2
+
€54,95 €54,95 / m2
+
€59,00 €59,00 / m2
+
€99,95 €99,95 / m2
+
€52,00 €52,00 / m2
+

Badkamer

Badkamertegels

Je bent van plan de badkamer te renoveren of compleet te vernieuwen en je hebt hiervoor nieuwe tegels nodig voor de badkamer? Je bent bij ons aan het juiste adres!

Waar moet ik op letten bij het kopen van badkamer tegels? 

Indien je opzoek bent naar nieuwe tegels voor de badkamer is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. De tegels voor de badkamer moeten er niet alleen mooi uit zien, ook is het belangrijk dat de tegels voor de badkamer gemakkelijk schoon te maken zijn. Het tweede en niet onbelangrijke punt waar je op moet letten is dat de tegels voor de badkamer niet te glad zijn, maar ook zeker niet te stroef. Een gepolijste tegel op de vloer van de badkamer zal erg glad worden indien deze nat wordt, maar een tegel met teveel structuur is weer lastig met schoonmaken. Veel tegelmerken hebben tegenwoordig een "speciale tegel" voor het douchevlak welke extra ruw is enkel en alleen in het douchegedeelte. 

Kies ik voor een douchebak of tegel ik door in het douchegedeelte? 

De inloopdouche is erg populair op het moment. Vele kiezen bij nieuwbouw of renovatie voor de voordelen van een inloopdouche. Indien je kiest voor een inloopdouche wordt er over het algemeen gekozen voor tegels op de badkamervloer. De tegels van de douchevloer liggen dan op dezelfde hoogte als de badkamervloer. De complete vloer betegeld bied enkele voordelen. Zie hieronder de voordelen op een rijtje:

- Ruimtelijk effect omdat de vloer niet onderbroken wordt door een douchebak
- Keramische tegels zijn makkelijk in onderhoud
- De badkamer oogt modern
- Je kan kiezen voor een drain met een tegelrooster (de afvoer valt bijna niet op)
- Je kan prachtige combinaties creëren van verschillende keramische tegels

Kies ik voor natuursteen of voor keramische tegels in de badkamer?

De look and feel van je badkamer wordt bepaald door de tegels die je kiest. Je hebt keuze uit veel soorten en maten tegels, maar ook uit natuursteen of keramische tegels. 

Natuursteen:

Natuursteen is een echt natuurproduct, en helaas dient dit goed te worden onderhouden. Natuursteen is gevoelig voor krassen, zuren, zeepresten en chemische producten. Het is vrij lastig om het zelf te leggen gezien natuursteen niet maatvast is. Uiteraard kan natuursteen onvolmaaktheden bevatten gezien het een echt natuurproduct is. 

Keramische tegels voor de badkamer:

Keramische tegels zijn gemaakt van puur natuurlijke materialen. Denk hierbij aan mineralen, kaolien en klei. Deze materialen bepalen 99% van het gewicht van de tegel. Niet is makkelijker in onderhoud dan een keramische tegel. De tegels zijn onder andere:

- Keramische tegels zijn maatvast
- Keramische tegels zijn krasvast
- Keramische tegels zijn slijtvast
- Keramische tegels zijn kleurvast

Verder is een keramische tegel niet gevoelig voor zuren en zeepresten. Keramische tegels voor de badkamer zijn meestal goedkoper dan natuursteen, en gaan jarenlang mee. 

Welk formaat tegel kies ik voor de badkamer?

Ons advies is altijd om een zo groot mogelijke tegel te gebruiken. Grote tegels maken de badkamer ruimtelijker, je hebt minder voeg wat het schoonmaken gemakkelijk maakt, en het ziet er strakker uit. Denk bijvoorbeeld aan 60x60cm op de vloer en 33x100cm op de wand en indien gewenst kan je bepaalde elementen uit de badkamer mooi accentueren met mozaïek. 

Kies ik een effen tegel of een genuanceerde tegel voor in de badkamer? 

Het voordeel van een genuanceerde keramische tegel in de badkamer is dat je hier weinig op ziet. Denk aan stofdelen van textiel, of opgedroogd water wat kalk bevat. Indien je een effen donkere tegel (zwart) op de badkamervloer legt zal je hier alles op zien. Let hier op bij het uitkiezen van een tegel voor de badkamer.

Heb je hulp of advies nodig bij het uitkiezen van de juiste keramische vloer of wandtegel voor de badkamer? Je kan ons per email bereiken op [email protected] of per telefoon op 020-2101 490.