Een nieuwe badkamer: Het kiezen van de juiste tegels

  • Geplaatst op
  • Door TegelExact.nl
  • Geplaatst in badkamer
  • 0
Een nieuwe badkamer: Het kiezen van de juiste tegels

Een nieuwe badkamer? Waar moet u op letten bij het kiezen van de juiste tegel en wat zijn de trends.

U heeft besloten uw badkamer te verbouwen of u bent op zoek naar een badkamer voor uw nieuwbouwwoning? U wilt een badkamer die helemaal van deze tijd is, maar ook een bepaalde sfeer uitstraalt? Hoe gaat u te werk? Naast een goed basisontwerp zijn de tegels van groot belang. De keuze is enorm! 

Tip: Laat ons een ontwerp maken!

 

Trend in vloertegels: Groot formaat

We zien al een tijdje dat de verkochte tegels steeds groter worden. Dit zien we bij de vloertegels, maar dit wordt ook steeds vaker de regel bij het kiezen van de wandtegels. Het gebruik van grote tegels geeft een ruimtelijke effect en een mooie bijkomstigheid is dat de schoonmaak van de tegels gemakkelijker is. Waar vorig jaar de maat 60x60 nog het meest verkochte formaat was, zien we nu vaker 80x80 en groter steeds vaker.

Houdt u toch meer van een bescheiden formaat tegel op de vloer in uw badkamer? Ook dan is er volop keuze in het assortiment TegelExact.nl

Tip: Een vloertegel kan in bijna alle gevallen gebruik worden als wandtegel (,maar een wandtegel kan gebruikt worden als vloertegel gebruiken).

 

Welke tegel op de wand?

Het is voor het optische effect goed als de tegels op de wand in de badkamer licht zijn, in elk geval voor een deel. Als de keuze valt op donkere vloertegels raden wij aan om lichte tegels voor de wand te gebruiken. Zo houdt u uw badkamer ruimtelijk en bovendien geeft het een mooi contrast. Ook voor de wandtegels wordt steeds vaker gekozen voor een groot formaat. Veel verkocht is de maat 30x90 en steeds vaker 30+x100 cm.

De kleurcombinatie van de tegels is dus zeer bepalend voor de uitstraling van uw badkamer.

Tip: Accentuur een wand, nis of de ombouw van het inbouwreservoir van uw toilet met een mooie mozaïektegel of muretto.

 

Kiezen van de juiste stijl tegel

Er is voldoende keuze in stijlen bij TegelExact.nl. Wilt u een industriële look kies dan voor beton-cementlook of een moderne metaallook.

Voor wat meer natuuruitstraling en sfeer in uw badkamer kunt u er voor kiezen om ook een houtlook tegel (keramisch parket) te gebruiken in uw badkamer. Erg mooi in combinatie met een beton-cementlook tegel.

 

Marmerlook tegels

Wat we steeds meer voorbij zien komen zijn de tegels met marmerlook. Ook op de laatste beurs in Italië werden veel nieuwe tegelseries gepresenteerd met marmerlook.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.