2019 Trend Marmerlook Tegels

  • Geplaatst op
  • Door Jan de Boer
  • 0
2019 Trend Marmerlook Tegels

2019 Trend Marmerlook Tegels

 

We hebben Oud en Nieuw weer achter ons gelaten en dan is het tijd om dé trend voor 2019 eens onder de loep te nemen, marmerlook tegels. Mocht binnen uw goede voornemens van 2019 het verbouwen van de vloeren voorkomen, dan hebben we wellicht wat leuke tips voor je.

 

In de jaren zeventig en tachtig was de marmeren tegel dé tegel bij uitstek die moderne nieuwbouw woningen sierde. De jaren negentig en tweeduizend waren ingeruimd voor het laminaat. En zoals zo vaak gezegd wordt herhaald de geschiedenis zich, en is de marmeren tegel weer helemaal terug.

Echter, de tegelwereld is veranderd, en echt marmer is vrijwel onbetaalbaar geworden voor het doorsnee gezin. Dus welke opties liggen dan nog binnen de mogelijkheden van de alledaagse klusser?

 

Marmerlook Tegels

De marmerlook tegel is een uitstekend en degelijk alternatief voor een echte marmeren tegel. En met de moderne productiemethoden bijna niet meer van echt te onderscheiden als de tegel is gelegd.

 

De marmerlook tegel is een keramische tegel en heeft daardoor eigenschappen die een echte marmeren tegel niet heeft.

 

Eigenschappen Keramische Marmerlook Tegels

Keramische vloertegels krijgen specifieke eigenschappen daar ze op zeer hoge temperaturen gebakken worden. Gedurende dit proces worden ze niet ontvlambaar en vuurbestendig gemaakt. Een keramische vloertegel is extreem hard, maar ook oersterk. Het oppervlak is niet poreus waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn, en daardoor zeer hygiënisch zijn.

 

Een keramische marmerlook tegel is dus de ideale tegel voor vloeren in huiskamers, keukens en badkamers. De tegel is erg onderhoudsvriendelijk.

 

Keramische tegels zijn prima te combineren met vloer- en wandverwarming, en daar deze soort van verwarming steeds populairder wordt een goede combinatie.

 

De kille look van een marmeren tegelvloer kan een ruimte net dat beetje extra geven in de contrasten die nodig zijn om een ruimte goed aan te kleden. Marmer straalt luxe uit, en dat misstaat in geen enkele woning.

 

Het Kiezen Van Marmerlook Tegels

Vaak is de keuze voor een marmerlook tegel een soort stappenplan. In eerste instantie wordt besloten, geen laminaat, maar tegels. Dan komt de vraag welke tegels, want de keuze in tegels op de Nederlandse markt is erg groot. Wordt er uiteindelijk voor de keramische tegel gekozen om zijn diverse positieve eigenschappen dan behoort de marmerlook vloer- of wandtegel tot de mogelijkheden.

 

Er zijn veel fabrikanten van dit soort keramische tegels. Op internet is erg veel goede informatie te vinden, echter men ontkomt er niet aan een vakhandel te bezoeken om de werkelijke look-and-feel van de tegel te aanschouwen.

 

Het Leggen Van Marmerlook Tegels

Tegels leggen is niet weggelegd voor iedere doe-het-zelver. Over het algemeen is het leggen van keramische tegels vakwerk dat het beste aan specialisten overgelaten kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk om het zelf te doen.

 

Echter, bij marmerlook vloer tegels en wandtegels komt iets anders om de hoek kijken, de afmetingen. De afmetingen van een marmerlook tegel zijn over het algemeen groter dan de standaard tegel in het assortiment van een tegelboer. De grote afmetingen wordt gebruikt om echt het gevoel van het marmer te creëren. Afmetingen van 80 x 80 centimeter of zelfs 60 x 120 centimeter zijn geen uitzondering. Het leggen van dit soort formaat tegels brengt de nodige vakkundigheid met zich mee.

 

Marmerlook Tegels Trending 2019 Bouwmateriaal

De marmerlook tegel is uiterst duurzaam en we kunnen er dus op rekenen dat dit type tegel een langdurige impact zal hebben op te gebruiken bouwmaterialen.

 

De marmerlook tegel geeft net als een standaard marmeren vloer of wand een gevoel van luxe. Het geeft een ruimte een ondergrond waar geen meubelstuk op misstaat. Ook geeft de marmerlook tegel een zeer ruimtelijk effect aan ruimtes waar deze gelegd wordt.

 

Het besluit om voor de marmerlook wand- of vloertegels te gaan zal uw woning elan geven.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.