Het verhaal van een van onze klanten

  • Geplaatst op
  • Door Jan de Boer
  • 0
Het verhaal van een van onze klanten

Vloertegels Uitzoeken Voor Een Verbouwing, Een Moeilijke Keuze?

 

Het gehele gezin is op pad om vloertegels uit te zoeken voor de verbouwing van de keuken in het voorjaar van 2019. Daar sta je dan met je goed fatsoen midden op de parkeerplaats van een woonboulevard. Meubelzaken en vakhandel links, bouwmarkten rechts. We hadden al wat vooronderzoek op internet gedaan, het wemelde van de kleuren en maten, structuren, kwaliteiten en prijsklassen. Plus de vele merken wandtegels en vloertegels maakte het er allemaal niet makkelijker op. De keuze is reuze, maar waar gaan we beginnen?

Het leek een goede beslissing om maar eens een kijkje ter plekke te gaan nemen, om eens een tegel aan te kunnen raken, en de laatste nieuwe trends op het gebied van vloertegels tot ons te nemen.

We kijken elkaar vragend aan, eerst de bouwmarkten, of toch maar de woonboulevard. We kiezen voor de grootgrutters zodat we later op de woonboulevard ook de lunch tot ons kunnen nemen.

Met ons kladje in de hand, een tekeningetje dat wij verbouwingsamateurs bij elkaar krabbelden, stappen we manmoedig op de eerste groothandel af.

 

Bouwmarkten

Na even zoeken komen we op de wand-, en vloertegel afdeling. Bij het binnen wandelen van het gangpad wemelt het ons direct al van de torenhoge stellingen volgepropt met vloergenot. We wandelen in eerste instantie rusteloos langs de lange schappen om te kijken of we een tegel van onze gading kunnen vinden. We kijken elkaar vragend aan de maatvoeringen zijn zo anders dan we ons in ons hoofd hadden voorgesteld, en dan de hoeveelheid aan kleuren. Er is genoeg, maar waar te beginnen? We vragen een brugpieper met een T-shirt van de winkel of hij ons kan helpen, de vraagtekens in zijn ogen vertelden genoeg. We wandelen nog wat heen en weer, en besluiten om de volgende bouwmarkt te bezoeken om te kijken wat zij te bieden hebben. Aangeslagen en overdondert van de vele keuzes wandelen we de parkeerplaats over.

 

Ik kijk mijn vrouw aan; buig mijn hoofd, en zeg; "Lieverd, we hebben hulp nodig," Ze knikt, en denkt wat ik denk, eerst koffie met een punt, en dan op naar de vakhandel.  

 

Tegelvakhandel

Gedwee wandelen we de woonboulevard binnen, en na ons bakkie, hebben we onze moed hervonden om een vakman in de ogen te kijken. Bij binnenkomst van de eerste tegelvakhandel, komt ons het warme welkom tegemoet. "Kijkt u rustig even rond, als u vragen hebt, hoor ik het graag van U" zegt één van de verkopers, terwijl hij naar onze prutserige bouwtekening kijkt. "Ah, u heeft al een tekeningetje. Dat is een prima beginpunt," terwijl hij ons naar een van de bureaus leidt, en aangeeft rustig te gaan zitten. "Koffie?"

 

We bespreken met de vriendelijk en zeker vakkundig vertegenwoordiger van deze tegelverkoper onze bouwplannen in het voorjaar van 2019. Binnen een aantal minuten heeft hij een betere schets gemaakt van ons verhaal, en heeft hij een indruk van het kleurenscala dat ons voor ogen staat. Hij neemt het gehele gezin mee de winkel in om wat indrukken op te doen, en bespreekt met ons de speelse elementen die mogelijk zijn. Tevens legt hij de nadruk op de vakkundigheid van de tegelzetters en de langdurige garantie geboden met al de geleverde producten.

 

Ik kijk mijn vrouw aan, en knipoog. Ze knikt met instemming.

Deze tegelvakhandel heeft de kennis die bij het uitzoeken van een dergelijk product hoort. De verkoper vertelt over de diverse kwaliteiten, en geeft de langdurige voordelen van de aanschaf van een A-kwaliteit vloertegel aan. Ons huis zou meer waard zijn, als de investering in kwaliteitstegels van de hoogste kwaliteit is, en verzekerd ons van de langdurigheid van onze aankoop.  Mankementen met de tegels van zijn kwaliteit zijn uitgesloten, en mocht er toch iets zijn, kunnen we altijd bellen. Hij vertelt over kleurvastheid, maar ook over de kwaliteit van de toplaag. De extra investering weegt niet tegen het geldelijk gewin van een lagere kwaliteit tegel.  We zijn om.

 

Tegel topmerken

Ze hebben een groot aantal zeer betaalbare A-kwaliteit tegels op voorraad, en blijken alleen maar met de topmerken te werken. We maken kennis met merken als Mosa, Grespania, Imola, Castelvetro en een aantal anderen.

 

We geven de verkoper aan dat we graag een offerte willen ontvangen, en bespreken levertermijn, aanbetaling en wat andere details met betrekking tot de oplevering. Iemand die zijn vak kent in de jungle van betaalbare kwaliteitstegels. We bedanken onze nieuwe vriend voor de koffie en zijn deskundige tegeladvies.

 

Ons uitje, vloertegel zoeken, werd een succes, en met een goed gevoel gaan we huiswaarts. “Patat met mayo?” De kids knikken instemmend; ook zij hadden een topdag.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.