Tegeltrends 2019 - 2020

  • Geplaatst op
  • Door Jan de Boer
  • 0
Tegeltrends 2019 - 2020

Tegels van het jaar 2019

Er zijn een hoop mensen in Nederland die ook wel graag tegels in huis zouden willen hebben. Dit is niet heel raar natuurlijk, tegels zijn namelijk ideaal. We willen je in dit artikel meenemen naar de trends van 2019 en 2020 op het gebied van tegels. Hiermee hopen we dat we misschien toch een interesse in je kunnen wekken voor tegels. Keramische tegels zijn namelijk een aanrader voor elke woonkamer, toilet, hal, badkamer of keuken. Lees dus snel verder om de trends te zien van 2019 en 2020!

 

Keramische tegels

We kunnen heel makkelijk hierover zijn, keramiek is gewoon een ontzettend mooi product om mee aan de slag te gaan.  We zien dan ook dat de laatste jaren de keramiek op de markt steeds beter is geworden, alles wordt als het ware nog net even een stapje fijner. Dit is dan ook de reden dat de natuursteen alternatieven er steeds mooier uit gaan zien. De echte natuursteen is vaak vrij duur, door middel van een alternatief kun je dan ook echt een hoop besparen. Met keramiek is het helemaal niet zo moeilijk om dit schoon te maken, ook zal je er geen krassen meer op krijgen. Dit maakt het dus ideaal materiaal voor in de keuken, hier kan nog wel eens schade ontstaan door iets wat op de grond valt.

 

Grote tegels voor in de slaapkamer

Het is wel eens eerder ter sprake gekomen in de blog maar we kunnen het echt niet genoeg zeggen. Grote tegels zijn voor in de slaapkamer de ideale soort om te gebruiken. Het voordeel van deze tegels is dat de kamer een stuk groter zal lijken, dit heeft te maken met het feit dat een grote tegel zorgt voor een bijzonder soort dimensie in de kamer. Je moet bij deze tegels goed kijken naar het formaat, je hebt namelijk zelfs grote tegels die wel een meter lang zijn! Door een aantal grote tegels neer te leggen kan je jouw slaapkamer echt voorzien van een andere uitstraling, zo blijft het toch een beetje gezellig binnen deze vier muren. Ook houd je zo de optie open om vloerverwarming te leggen in de kamer. In de zomer maakt dit niet zoveel uit maar in de winter is het heel comfortabel, wie vindt het nu fijn om op te staan met een koude vloer onder je voeten?

 

Marmer Imitaties

Marmer blijft altijd nog erg populair onder de mensen, het is nu eenmaal een soort materiaal wat er echt prachtig uit ziet in de woonkamer. Alleen is echt marmer niet te betalen. Door te kiezen voor marmer look tegel is het mogelijk om toch deze sfeervolle uitstraling te krijgen. Je moet denken aan marmerlook van de bekende soorten zoals Nero Marquina, Bianco Carrara en Crema Marfil. Bij ons in de shop hebben we ook verschillende van deze soorten marmerlooks, kijk hier dus zeker eens op als je jouw huis ook wilt voorzien van een prachtige wand of vloer. Zo kan je een zeer witte woonkamer maken. De gehele kamer zal op deze manier een royale uitstraling krijgen, voor de grotere huizen ziet dit er ontzettend mooi uit.

 

Elke ruimte uniek maken middels mozaïek

De bovenstaande soorten tegels zijn echt de trend van dit jaar, maar de soort waar we nu naar gaan kijken verdient iets meer aandacht. Dit is namelijk het mozaïek. Het mozaïek is een ideale toevoeging voor een huis voor de mensen die het leuk vinden om er echt hun eigen plekje van te maken. Dat is dan ook zo mooi aan mozaïek, je kunt er echt van alles mee. Door zelf een bepaald patroon te kiezen kan je jouw vloer zo inrichten als dat je zelf wilt. Als je dit voor heel het huis doet dan zal iedere kamer wel weer een unieke uitstraling hebben.

 

Mozaïek is eigenlijk een heel dun materiaal, de tegels zijn namelijk maar om en nabij de 4 mm dik. Je kan het dus prima gebruiken om op een ander oppervlakte te leggen, denk bijvoorbeeld aan een andere ondergrond zoals de tegels in de keuken. Meestal is het helemaal niet nodig om alle bestaande tegels de deur uit te doen, je kan heel eenvoudig een nieuwe laag er op laten leggen. He is ook leuk om de tegels zo te maken dat ze een rond patroon vormen, in de badkamer kan je zo het bad prima versieren. In de badkamer is het sowieso handig, de vele voegen zorgen er namelijk voor dat je niet snel uit zal glijden op de vloer. Dit is tenslotte wel zo prettig!

 

Kleurstelling en interieur

Het is bij tegels heel erg belangrijk dat je wel een beetje rekening houdt met de kleuren en met het interieur in huis. Zo zijn er voor donkere meubels andere tegels nodig dan voor witte meubels. Bij een lichte woonkamer is het vaak mooi om toch te kiezen voor bijvoorbeeld marmer imitatie, het geheel krijgt op deze manier toch een beetje een luxe uitstraling. Voor een donkere woonkamer is dit weer niet zo geschikt, als de meubels bijvoorbeeld zwart zijn kan je beter kiezen voor tegels die ook niet al te veel kleur hebben, je moet dus altijd een beetje voor jezelf gaan bekijken hoe je de dingen het beste kunt gaan combineren in huis.

Wat ook leuk is, is om te spelen met donkere tinten. Door zwarte tinten aan te brengen in een kamer met een houtlook of een keramiek ondergrond kan je zorgen voor een stijlvol contrast. Dit contrast zal er dan ook voor zorgen dat de indeling van het huis beter tot zijn recht komt, door een aantal strakke lijnen aan te brengen is het mogelijk om toch wat meer diepte in een kamer te creëren. In een woonkamer kan dit dan ook goed gebruikt worden, je wilt tenslotte niet het gevoel hebben dat de kamer te klein is voor het huis natuurlijk!

 

De voordelen van tegels

Misschien vraag je je af wat nu precies de voordelen zijn van het plaatsen van tegels, dit is een vraag die we toch wel regelmatig binnen krijgen. Nu kunnen we hier echt uren over doorpraten, maar we kunnen ook gewoon kijken naar enkele van de meest grote voordelen, zo weet je waarom jij er ook voor zou moeten kiezen. Ten eerste is het heel makkelijk om tegels schoon te maken, door middel van een makkelijk oplosmiddel kan je alle vlekken echt binnen no time weg krijgen.

Daarnaast zijn ze ontzettend duurzaam, je hebt er lang plezier van en je zal lang niet zo snel krassen krijgen als bij andere materialen. Dit maakt het dan ook echt ideaal om toe te passen in de keuken of in de badkamer. Als laatste voordeel kunnen we nog benoemen dat het er gewoon mooi uitziet. Een woning kan echt flink verbeterd worden als er tegels in liggen, het heeft als het ware toch iets luxe wat je nergens anders mee kunt krijgen.

Hier op de site vind je heel wat soorten tegels, en dit voor een lage prijs. Alle trends die we in dit artikel genoemd hebben staan er dan ook wel tussen, je hoeft dus echt niet meer achter te blijven. Maak ook de keuze om over te stappen op tegels, je zal er echt geen spijt van hebben dat je het hebt gedaan. Het ziet er prachtig uit en het loopt ook nog eens ontzettend lekker.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.