Keramische tegels in nieuwbouwwoningen

Keramische tegels in nieuwbouwwoningen

Keramische Tegels In Nieuwbouwwoningen

Het gebruik van keramische tegels In nieuwbouwwoningen is een prachtige relatief nieuwe ontwikkeling in de bouwwereld. Het kernwoord bij deze ontwikkeling is duurzaamheid (sustainability). De politiek doet ons geloven dat we met zijn allen duurzamer moeten gaan leven. Het eerste dat dan aangepakt moet worden is onze directe leefomgeving, ons huis en de buurt waarin we wonen.

 

Als we praten over duurzaamheid, en zeker in nieuwbouwwijken denken we direct aan groen, groene stroom, groene daken, betere beglazing en hoogrendementskachels. Wat niet direct in je opkomt, opkomt dat zelfs alle tegels in een woning van duurzaam materiaal gemaakt kunnen worden.

 

Keramiek, en daarmee keramische tegels zijn zo een duurzame oplossing. Een ideaal nieuw product voor de woningmarkt.

 

 

Wat Zijn Keramische Tegels?

Elke normale tegel is eigenlijk niets meer dan een beetje zand, vermengd met klei dat op hoge temperatuur gebakken wordt om het zijn hardheid te geven. Bij keramische tegels is het procedé van het maken van de tegels anders dan bij standaard tegels, waardoor de keramische tegels eigenschappen krijgt die andere tegels niet hebben.

 

Keramische tegels worden bij extreem hoge temperaturen gebakken, hierdoor worden ze extra slijtvast, vele malen harder dan een standaard tegel, maar ook hittebestendig. Dit soort tegels zijn ook niet elektrisch geleidend, en ook niet thermisch geleidend of magnetisch.

 

Echter, en hier zit ook het unieke van de keramische tegel, al deze eigenschappen zijn beïnvloedbaar, zo kan een K-tegel, zoals deze ook wel genoemd wordt, juist heel erg warmtegeleidend zijn.

 

Al deze facetten geeft de keramische tegels zijn unieke eigenschappen, en in het duurzaam denken en bouwen is het een uitstekend bouwmateriaal gebleken.

 

 

Voordelen van Keramische Tegels

Buiten de technische voordelen, die we net al beschreven hebben, hebben keramische tegels nog veel meer eigenschappen die niet gemakkelijk aan standaard tegels toe te schrijven zijn.

 

Keramische tegels hebben vaak een luxe uitstralingen, zoals bijvoorbeeld met de marmerlook tegels die bijna niet van echt marmer te onderscheiden zijn. Of wat te denken van de betonlook voor een meer industriële uitstraling van het woon- of werkoppervlak. Houtlook is een zeer populaire nieuwe stijl die nu vaak in woningen toegepast wordt.

 

In het koudere westen en noorden van Europa is bij het bouwen van nieuwbouwwoningen de vloerverwarming een element dat zeer goede rendementen kan opleveren, ook hier is de keramische tegel een optie die uitstekend werkt, door zijn diversiteit van stijlen.

 

Wanneer Keramische Tegels Gebruiken?

In een moderne woningbouw mag de keramische tegels door zijn diverse toepasbaarheid niet meer ontbreken. Er is bij geen wand- of vloeroppervlak meer dat niet door keramische tegels bedient kan worden. Echter, zeker met het oog op de warmtevoorziening van thermische vloeren, vloeren met ingebouwde warmtevoorziening, zoals vloerverwarming, is keramisch steeds vaker de juiste keuze.

 

 

Installatie van Keramische Tegels

Er is niet heel veel anders aan het installeren van een standaard vloer- of wandtegel, dan een keramische vloer- of wandtegel. Echter, er zijn een paar zaken waaraan gedacht dient te worden. Een goede zuivere ondergrond is van belang, zodat een tegel een goede aanhechting met het

oppervlak krijgt. Een ondergrond dient eerst bewerkt te worden voor het beste resultaat. Het gebruik van cement is hedentendage al bijna niet meer aan de orde, er worden nu meestal gecementeerde lijmsoorten gebruik, om tegels onlosmakelijk met de ondergrond te verbinden.

 

Als een vloerverwarming wordt ingebouwd, dan luistert dit nog nauwer, daar alle elementen optimaal dienen te presteren voor het hoogste rendement.

 

Kortom, keramische tegels in nieuwbouwwoningen is de moderne manier van duurzaam bouwen voor wanden en vloeren. De diverse positieve eigenschappen van de keramische tegel, leveren zowel in het gebruik, als ook vanuit het esthetisch oogpunt de juiste keuze op.

 

De keramische tegel, een tegel waar je op kunt rekenen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.