Tegels voor de keuken

  • Geplaatst op
  • Door Jan de Boer
  • 0
Tegels voor de keuken

Tegels voor de keuken.

 

De keuken is één van de meest functionele ruimtes in het huis. Het kiezen van mooie maar tevens functionele tegels is dan ook van belang voor de keuken.

 

De keuken is een plek in het huis waar het huis binnen gekomen wordt, gekookt en afgewassen wordt, maar bovenal gegeten en gesocialiseerd wordt. Een multifunctionele ruimte waar geknoeid kan en mag worden. De keuken is ook een plek waar af en toe eens een modderige laars binnen stapt, maar ook een plek waar de hygiëne nodig is die bij een goed stukje tafelen hoort.

 

Tevens is de keuken een ruimte met veel menselijk verkeer. Tel voor de grap maar eens hoe vaak jijzelf dagelijks de keuken in en uit stapt. Je zult versteld staan.

 

Keukentegels Kiezen

De keukentegels moeten dus gekozen worden met aandacht voor hygiëne, duurzaamheid, en de keukentegels moeten er ook nog mooi uitzien. Het ontwerp, zeker van een tegeloogmerk moet aan de nodige eisen voldoen.

 

Schrijf eerst eens op wie er allemaal gebruik maken van de keuken, en wat ze daar zo al doen. Dit lijstje geeft een goed beeld van de gebruikers en hun gedrag. Met dit in het achterhoofd hoeft de keuze voor keukentegels niet zo moeilijk te zijn.

 

Keuken Vloertegels En Wandtegels

Moderne keramische tegels hebben de beste eigenschappen om dienst te doen in de keuken. Deze oerdegelijke tegel is niet poreus, en daarom gemakkelijk te reinigen. Tevens zijn keramische tegels hard genoeg om langdurig als vloertegel dienst te doen.

 

Keramische tegels hebben veel eigenschappen die uitstekend in de keuken passen. Ze worden op extreem hoge temperaturen gebakken, hierdoor worden ze extra duurzaam, en vele malen harder dan een standaard tegel, zo worden ze ook hittebestendig. Dit type tegels zijn niet elektrisch of thermisch geleidend. Echter, er zijn keramische tegels beschikbaar die de eigenschap hebben om extra warmte geleidend zijn, deze zijn ideaal voor vloerverwarming.

 

Keukentegels Contrasten

In een keuken is de keuze voor kleuren eindeloos. Het is echter mooi om een lichte wandtegel te gebruiken en donkerdere vloertegel, of net anders om. Witte tegels op de vloer en wand geven de keuken al snel een koel aangezicht. De keuken moet gezellig zijn, dus spelen met kleuren op vloer en wand is van belang. Tegelextra.nl kan hier altijd goed over adviseren.

 

Vloerverwarming In De Keuken

In moderne huizen, en zeker met het oog op de komende energie-transitie in Nederland is in een nieuwe keuken vloerverwarming geen overbodige luxe. Het redelijke nieuwe keramische parket is een uitstekende oplossing om zowel een functionele vloer te leggen die ook nog eens door de vloerverwarming verwarmt kan worden.

 

Keukentegels kunnen een heel dynamisch karakter aan de keuken geven, houdt daarbij de functionaliteit en duurzaamheid in het oog.

 

Formaat keukentegels

Ons advies is om altijd een groot formaat keukentegel te kiezen. Groot formaat tegels maken de keuken ruimtelijker, zijn gemakkelijk in onderhoud en creëren rust. De afmeting van de keuken is hierin wel bepalend. Uiteraard kan TegelExact.nl altijd advies geven en meedenken om de juiste tegel te kiezen.

 

Plinten in de keuken

Veel tegels hebben ook een bijpassende plint. De plinten worden geleverd op exact dezelfde maat als de tegel zelf. Hierdoor lopen de voegen mooi door, en creëer je extra gemak met schoonmaken. De plinten kunnen indien gewenst afgerond en mee gekleurd worden aan de bovenzijde. Plinten in de keuken i.c.m. met tegels maakt de keuken af!

 

Binnen met buiten combineren

Veel tegelmerken hebben zowel een 1cm dikke variant, als een 2cm dikke variant. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om de tegels welke in de keuken liggen, ook door te trekken in de tuin middels de 2cm dikke tuintegels. 2cm dikke tegels kunnen gemakkelijk verwerkt worden in de tuin. Door dezelfde tegels zowel binnen als buiten te gebruiken wordt dezelfde sfeer gecreëerd en lijkt het binnen ook groter of ruimer.

 

 

Voor ons complete assortiment tegels voor de keuken kan je een kijkje nemen op onderstaande link:

Assortiment van onze keukenvloertegels

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.