Tegeltrends 2019

Tegeltrends 2019

Tegels hebben een erg groot effect op de stijl en de sfeer in een kamer. De laatste jaren is de interesse in tegels als binnenhuisdecoratie enkel maar toegenomen. Binnenhuisarchitecten gebruiken tegels als manier om een ruimte op te lichten of om monotone vlakken te doorbreken. Het is dan ook al lang niet mee “in” om een goedkope, gewone en saaie tegel in je huis te leggen.

Vooraleer je begint aan de keuken- of badkamerrenovatie is het dus belangrijk even na te kijken welk soort tegel, welke kleur of welke stijl nu in de mode is. Om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de tegeltrends, zetten we enkele van de leukste en mooiste tegeltrends op een rijtje. We kijken naar leuke Instagram trends van 2018 – en we blikken vooruit naar wat we kunnen verwachten in 2019.

 

De laatste tegel trends van 2018

 

Geschubde tegels

Zeemeerminnen, flamingo’s en eenhorens waren alles wat de klok sloeg in 2018. Maar ook in de tegelindustrie bleek deze trend voet aan wal te zetten. Zo zagen we enkele zeer interessante en mooie geschubde tegelmozaïeken op de pagina’s van influencers verschijnen.

Deze tegels – in de vorm van en geplaatst als vissenschubben, worden vaak gebruikt als contrast met strakkere en vaak witte muren. Op die manier kan je de monotone maar toch rustige kleuren in je kamer doorbreken. Deze tegels zien er tof en hip uit en staan prachtig in de badkamer of boven je fornuis.

Deze tegels worden vaak aangetroffen in gedempte kleuren – veelal roze en blauw. Toch is het niet ongewoon om ook strakke interieurs met marmerlook of zwarte tegels tegen te komen.

 

Tegel met contrasterende inlegging

Tegels met een gekleurde inleg waren helemaal in de mode in 2018. Deze eenvoudige tegels – vaak een marmerlook met gouden inleg, combineren moderne strakke witte marmerlook tegels met het speelse en doch luxueus van een goudkleurige inleg.

Er zijn echter ook tegels in tinten zoals roze, blauw en groen die contrasteren met felle of net donkere kleuren. Deze tegels passen mooi om een stenen ontbijteiland of tegen een woonkamermuur indien u een meer industriële look wenst.

Bekijk goed welke kleur je wil gebruiken – lichte kleuren maken je ruimte groter, donkere kleuren leggen accenten, en kies je tegels aan de hand van de stijl en kleuren die momenteel al aanwezig zijn in je keuken of woonkamer.

 

Tegels met een druk patroon

Ook tegels met een druk patroon die helemaal niet op elkaar aansluiten of bij elkaar passen. Het is al wel langer bekend dat ongewone combinaties erg modieus zijn. Zo zien we in de modewereld dat kleuren en patronen gebruikt worden die we in eerste instantie niet zouden combineren en dat koffie slurpen uit tasjes en schoteltjes van verschillende sets servies erg modieus is.

Deze trend kwam in 2018 ook bij de tegelindustrie aankloppen. We zagen heel wat prachtige accentmuren in badkamers, woonkamers en zelfs keukens waar tegels met drukke patronen – van eenzelfde ontwerp of stijl, door elkaar gecombineerd werden.

Deze trend was vooral populair bij jonge huiseigenaars omdat ze deze tegels vaak aan een goed prijsje van stockverkopen konden kopen.

 

Tegel Trends voor 2019

 

Vissengraat tegels

Tegels in vissengraat leggen is een prachtige en unieke draai aan de klassieke trend van de metro-tegels. Tegels in vissengraat leggen geeft een mooie, unieke en trendy draai aan de klassieke metrotegels die al sinds de jaren ’90 heel wat keukens sierde.

Deze tegels in vissengraat zijn erg populair in wit geëmailleerde steen en natuursteen. Deze donkere natuursteen vindt men vaak in de badkamer of als accentmuur in de woonkamer.

 

Aardekleuren

Gedempte aardekleuren veroveren stilaan weer de mode en interieurwereld. Terracottakleuren en natuursteen hebben vaak een erg positieve invloed op de ruimte. Deze tegels en kleuren hebben een rustgevende invloed op de ruimte waardoor je uit de bol kan gaan met drukke patronen en kamerplanten

Deze kleuren omvatten terracotta, koper en roest, en zijn perfect om een warm en gezellig gevoel aan elke ruimte toe te voegen.

 

Zwart en Witte tegels

De klassieke zwart en witte tegels zijn weer helemaal in de mode – en deze trend gaan we vooral in 2019 zien doorbreken. De combinatie van zwart en witte tegels hebben vooral een schone, propere en vooral luxueuze uitstraling. Waar we deze tegels vaak in de hal van statige Parijse huizen of zelfs herenhuizen zagen, leggen we deze tegels nu vaker in de woonkamer of keuken.

 

Marmerlook tegels

De prachtige eenvoud van marmer en de rust die deze steen uitstraalt is al enkele jaren een topper in de tegelindustrie. Marmer is echter een dure steen. Heel wat tegelbedrijven zijn er nu echter in geslaagd marble look tegels te vervaardigen die er zowaar uitzien als echt marmer. Daarnaast komen deze tegels vaak in mooiere patronen dan echt marmer. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over het onderhoud en behandeling die echt marmer vereist.

 

Grote tegels

Hoewel grote tegels het vaakst worden gebruikt bij commerciële projecten zien we meer en meer particulieren grote tegels gebruiken in de woonkamer. Vooral wanneer het gaat om een grote woonkamer of een grote open ruimte is het interessant om grote tegels te gebruiken. Deze grote tegels geven namelijk de indruk dat de vloer vervaardigd is uit een grote steen. Daarnaast bieden deze grote tegels ook vaak een zekere wow-factor.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van grote tegels zijn er eveneens minder voeglijnen waardoor er minder gevoegd moet worden en de stenen makkelijker gereinigd kunnen worden.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.