Betonlook tegels voor de woonkamer

Betonlook tegels voor de woonkamer

Betonlook tegels voor de woonkamer.

 

Betonlook tegels voor de woonkamer zijn op dit moment razend populair en erg in trek. Welke kleur betonlook kies ik? Welke afmeting? Welke afwerking? Hieronder lees je meer over de betonlook tegel.

 

 

 

Wat zijn betonlook tegels?

Betonlook tegels zijn keramische tegels met de look and feel van beton. De vloertegels zien er echt uit als een betonvloer en geven je interieur een robuuste en stoere uitstraling. Een betonlook tegel bied je ook direct de voordelen van een keramische vloer. 

 

Onderhoud en schoonmaak

Na het leggen van de betonlook vloertegels is het natuurlijk belangrijk dat deze zo mooi mogelijk blijven. Na de oplevering moet deze eerst goed worden schoongemaakt om de cementsluier, die is ontstaan tijden het zagen en voegen van de tegels, te verwijderen. Wij hebben hier een speciale cementsluier-verwijderaar voor. De keramische betonlook vloertegels vragen daarna eigenlijk maar weinig onderhoud. Stofzuigen en dweilen elke week is eigenlijk voldoende. Belangrijk! is dat er geen schoonmaakmiddelen worden gebruikt met bestanddelen van zeep, olie of was. Deze schoonmaakmiddelen laten dunnen laagjes achter op de tegels, waardoor stof en ander vuil zich kan gaan hechten.

 

Welk formaat betonlook tegels zijn er te bestellen?

Betonlook tegels kan je heel veel verschillende formaten bestellen. Het formaat van de juiste betonlook tegel is altijd afhankelijk van ruimte waar je de betonlook tegel wenst te plaatsen. Een grote tegel maakt je woonkamer, hal, of keuken ruimtelijker, echter dient de afmeting van de betonlook tegel wel tot zijn recht te komen. De meest voorkomen afmeting van de betonlook tegel was altijd 60x60cm. Deze afmeting komen wij nog altijd veel tegen, echter komen de grotere formaten behoorlijk in opmars. Betonlook tegels van 70x70cm, 75x75cm, 80x80cm, 100x100cm en 120x120cm zijn geen uitzondering meer. Klik op de afmeting om de betonlook tegels in die afmeting te bekijken.

 

 

 

 

Welke afwerking van de betonlook tegel heb je?

De betonlook tegel zie je veelal in een matte afwerking of gestructureerd (extra grip). Een betonlook tegel met een matte afwerking is de meest verkochte betonlook tegel. Deze is niet glad, en gemakkelijk in onderhoud. De betonlook tegel met extra grip wordt het meest gebruikt in natte ruimtes. Hou er rekening mee dat hoe ruwer de afwerking, des te lastiger het onderhoud. Enkele betonlook tegels hebben beide varianten zodat je de badkamervloer kan betegelen met de matte afwerking en het douchegedeelte kan betegelen met de gestructureerde afwerking. Dit zorgt voor extra grip in het douchegedeelte. 

 

 

Waarom kies ik voor een groot formaat betonlook tegel?

Je kiest voor een groot formaat betonlook tegel omdat een een groot formaat betonlook tegel je kamer een ruimtelijk effect geeft. Een grote betonlook tegel heeft minder voeg waardoor de look van een betonnen vloer extra benadrukt wordt, en minder voeg maakt het onderhoud een stuk gemakkelijker. Uiteraard is het ook mogelijk te spelen met verschillende formaten.

 

 

 

 

Zijn betonlook tegels geschikt voor vloerverwarming?

Betonlook tegels betreffen 100% keramische tegels en zijn dus uitermate goed geschikt voor vloerverwarming. Betonlook tegels geleiden de warmte snel wat zorgt voor een aangename vloertemperatuur. Betonlook tegels houden de warmte welke afgegeven is door de vloerverwarming lang vast. Dit maakt het energiebesparend. Tevens hoef je ook geen radiator meer op te hangen wat zorgt voor extra ruimte in de woonkamer. Vloerverwarming geeft de warmte ook geleidelijk af over het gehele vloeroppervlak. Dit geeft een comfortabel gevoel waarbij de gehele ruimte even warm aanvoelt. 

 

 

Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van de juiste betonlook vloertegel of wil je een proeftegel ontvangen? Neem dan gerust contact op met een van onze experts voor een gratis adviesgesprek. Je kan ons bereiken per e-mail via [email protected] of telefonisch op 085-3038928.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.