Laatste trends op het gebied van tegels voor de woonkamer

Laatste trends op het gebied van tegels voor de woonkamer

Laatste trends op het gebied van tegels voor de woonkamer

 

Wanneer het woord tegel wordt genoemd dan denken de meeste mensen al snel aan de badkamer of aan de wc. Dit beeld klopt alleen niet echt, het is namelijk zo dat de we de laatste tijd steeds meer mensen zien die ook tegels nemen voor in de woonkamer. Misschien zit jij er ook wel over na te denken om de woonkamer eens flink onder handen te nemen, in dit artikel gaan we kijken wat nu precies de nieuwe trends zijn op het gebied van tegels voor in de woonkamer!

 

 

Groot formaat tegels


Groot formaat tegels zijn de laatste tijd flink in opkomst. Het is niet zo raar dat veel mensen hiervoor kiezen, door grote tegels te laten leggen krijgt namelijk heel het huis toch even een iets nettere uitstraling. Er zijn heel wat soort tegels te vinden die vallen onder deze categorie, elke tegel heeft zo wel weer een uniek of apart patroon. Hierdoor is het makkelijk om de woonkamer zo in te richten dat het helemaal aan zal sluiten bij jouw persoonlijke smaak. Zo zijn er egale tegels te vinden, maar je hebt ook diverse soorten tegels met strepen of andere soorten patronen.

 

 

Marmerlook tegels

Als we het hebben over een luxe uitstraling dan hebben we het natuurlijk over marmer. Marmer staat al heel lang bekend om een van de meest mooie materialen om mee te bouwen. Het is alleen wel zo dat marmer vandaag de dag niet te betalen is, je zou dan diep in je portemonnee moeten kijken als je de vloer zou willen aanpassen. Door te kiezen voor marmerlook tegels kan je op een makkelijke en goedkope manier toch zorgen voor een mooie toevoeging voor de woonkamer. Je kunt het verschil echt niet zo goed zien, de tegels worden nu eenmaal steeds beter. Dit staat ontzettend mooi in een lichte woonkamer, zo krijgt het geheel een zeer strakke uitstraling.

 

 

De 80x80cm tegels


De naam zegt het eigenlijk al wel, deze tegels hebben een afmeting van 80 centimeter. Het voordeel van deze afmeting is dat ze een stuk kleiner zijn dan de groot formaat tegels, je zal dus ook meer voegen zien. Mensen vinden dit vaak in de woonkamer mooi staan, al helemaal bij de donkere tegels. We zien bij deze soort tegels dan ook meestal de donkere tinten en kleuren, denk bijvoorbeeld aan antraciet of aan donkergrijs. In combinatie met een donkere woonkamer krijgt het geheel een prachtige uitstraling wanneer er een aantal warme lampen geplaatst worden. Of je kunt een open haard nemen natuurlijk om het nog gezelliger te maken!

 

 

Keramisch parket voor de woonkamer

Als laatste willen we nog even kijken naar het keramisch parket. Deze tegels hebben de zogeheten houtlook, met deze tegels zal het net lijken alsof je een houten vloer in huis hebt. Hout is niet al te praktisch in huis, het wordt snel vies en zal na een tijd verkleuren. Met tegels heb je dit niet, door deze tegels kan je dus jouw gehele woning omtoveren in een houten uitstraling. De strakke planken, oftewel de lijnen in de tegels, maken het geheel zeer authentiek en bijzonder. Er zijn steeds meer mensen die voor deze prachtige tegels kiezen!

 

 

Voordelen van tegels

Er zijn veel voordelen van het gebruik van tegels, echter zijn de meeste mensen nog niet op de hoogte van deze voordelen. We hebben voor jou de belangrijkste voordelen even allemaal opgezocht. Het eerste voordeel is dat je veel meer keuze zal hebben voor het leggen van de tegels. Er zijn een hoop soorten waar je uit kunt kiezen, elke soort heeft zo wel weer iets bijzonders. Ook is het zo dat je met tegels vloerverwarming kan laten leggen. Dit klinkt misschien als een klein voordeel maar het is echt een groot iets, vloerverwarming is namelijk de beste manier om het gehele huis te verwarmen in de winter. Zo hoef je in ieder geval niet meer op die koude vloer te lopen, wel zo prettig in de ochtend.

Daarnaast is het zo dat tegels vele malen makkelijker schoon te maken zijn. Een tegel is vaak voorzien van een gladde bovenlaag, hierdoor kan het vuil in een keer worden weggeveegd. Dit zorgt er dan ook voor dat vloeistoffen niet in de tegels zullen trekken, mocht je echt een knoeipot zijn dan is dit wel zo handig. Een wijnplek zal je niet zien in de tegels, als je een houten vloer had gehad dan was dit een heel ander verhaal geweest. Als laatste voordeel kunnen we nog noemen dat de tegels zeer duurzaam zijn, wanneer ze zijn vastgemaakt aan een bepaalde ondergrond zullen ze ook niet meer loskomen. Bij laminaat is dit nog wel eens anders. Kijk gerust hier eens op de site rond voor alle soorten tegels, zo kan jij ook jouw woonkamer voorzien van de meest praktische en prachtige vloer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.