Waarom is de keuze van de vloertegel zo belangrijk?

Waarom is de keuze van de vloertegel zo belangrijk?

Waarom is de keuze van de vloertegel zo belangrijk?

 

 

Elk interieur begint bij de keuze van de vloertegel. De vloer van de woonkamer is een groot oppervlak en daarmee deels bepalend hoe de woonkamer eruit komt te zien. Kies ik voor kleine tegels? Kies ik juist voor grote tegels? Welke stijl wil ik uitstralen? Kies ik voor lichte of donkere tegels? Keramisch of natuursteen? Middels deze blog willen wij je graag helpen bij de juiste keuze voor jouw nieuwe vloertegels.

 

Kies ik voor kleine vloertegels of juist voor grote vloertegels?

De keuze van het formaat van de tegel is bepalend hoe de ruimte eruit komt te zien. Kies voor je voor kleiner formaat vloertegel of voor een bepaald verband met verschillende formaten dan maak je de vloer automatisch drukker. Met kleine vloertegels creëer je ook meer voeg. Meer voeg tussen de vloertegels zorgt voor meer onderhoud. Indien je voor een ruimtelijke uitstraling wilt gaan en kiest voor gemak, dan is ons advies grote vloertegels te kiezen. Met grote vloertegels bedoelen wij tegels van 60x60cm, 75x75cm, 80x80cm, 90x90cm of zelf 120x120cm.  Bij het kiezen van het formaat vloertegel speelt de ruimte zelf een belangrijke rol. Het is natuurlijk wenselijk dat de tegel goed tot zijn recht komt. Beschik je over een kleinere ruimte met veel hoeken dan is een vloertegel van 120x120cm niet handig. In zo’n ruimte kan je beter kiezen voor een vloertegel van 60x60cm.

 

 

Welke stijl/sfeer/look wil ik uitstralen?

Met de keuze van de vloertegel bepaal je voor een groot gedeelte de sfeer/look welke je uit wilt stralen.  Wil je een strakke industriële look creëren dan kies je voor een groot formaat vloertegel, of ga je liever een landelijke/boeren uitstraling, dan kies je voor een vloertegel in wildverband of een getrommelde vloertegel. Uiteraard is het ook mogelijk een combinatie te maken. Denk aan landelijke meubels in combinatie met het gemak van een groot formaat vloertegel.

 

 

Kies ik voor een lichte of juist een donkere vloertegel?

Een heel belangrijk onderdeel van je woonruimte is licht. Veel licht kan je ruimte ruimtelijker laten aanvoelen. Hoe lichter de kamer, des te groter deze lijkt. Heb je een woonkamer met weinig natuurlijk licht van buitenaf dan is het niet handig om ook nog eens voor een donkere vloertegel te gaan. Beschik je over een woning met aan beide kanten “normaal” lichtinval is een donkere vloertegel ook prima geschikt. Een donkere vloertegel geeft de ruimte sfeer en cachet. Een donkere vloertegel is ook neutraal. Dit maakt het kiezen van je interieur een stuk gemakkelijker, ook als je na 5 jaar het interieur wilt veranderen.

 

 

Kies ik voor natuursteen, of kies ik voor een keramische vloertegel?  

Natuursteen vloertegels en keramische vloertegels zijn de meest voorkomende tegels voor de woonkamer. Indien je kiest voor natuursteen in de woonkamer dien je met een aantal zaken goed rekening te houden.

 

Zie hieronder enkele nadelen van natuursteen:

 • Natuursteen is redelijk gevoelig.
 • Natuursteen is broos
 • Natuursteen is niet maatvast
 • Natuursteen dient onderhouden te worden met speciaal voor natuursteen ontwikkelde schoonmaakmiddelen (zuurvrij)
 • Natuursteen is krasgevoelig
 • Natuursteen neemt warmte op en geeft dit zeer langzaam af. Dit kan ongelofelijk heet worden op de zonnigste plekjes in het huis.

 

Voordelen van een keramische vloertegel:

 • Keramische vloertegel zijn sterk
 • Keramische vloertegels zijn niet broos
 • Keramische vloertegels zijn maatvast
 • Keramische vloertegels zijn makkelijk in onderhoud
 • Keramische vloertegels zijn niet krasgevoelig
 • Keramische vloertegels nemen minder warmte op van buitenaf

 

Kortom, kies je voor gemak, dan adviseren wij om voor een keramische vloertegel te kiezen.

 

Heb je hulp nodig bij kiezen van de juiste keramische vloertegel neem dan contact op met een van onze adviseurs. Je kan ons bereiken per email op [email protected] of bellen op 020-2101 490. TegelExact.nl kan je voorzien van een proeftegel om er zeker van de zijn dat je de juiste tegel koopt.  Vraag ons naar de voorwaarden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.